Archieven

10 November is de dag

…dat we weer met z’n allen lampionnetje gingen lopen door het dorp! Het weer zat deze keer gelukkig mee want het was droog en het waaide niet te hard. Bij verschillende adressen in dorp zongen we een mooi lied en kregen we allerlei lekkers! Aan het eind van de tocht stond er in het dorpshuis lekkere warme chocomelk en glühwein klaar (dat laatste alleen voor de ouders natuurlijk!). Heel gezellig en een goede oefening voor de dag erna! (Zie ook de het filmpje)

 

Kinderactiviteiten herfstvakantie

APEKOOI Deze herfstvakantie zijn we opnieuw met alle kinderen die mee konden en wilden naar een speelpaleis geweest. Deze keer naar de Apekooi. Maar liefst 14 kinderen gingen mee. Ze hebben gesprongen, gerend en heerlijk samen gespeeld op de springkussens, in de ballenbakken en op ingewikkelde klimtoestellen. Tussendoor hadden ze maar even tijd om even een glaasje ranja te drinken om daarna weer snel verder te rennen en te springen. Om 12 uur reden we weer uitgeput naar Westerwijtwerd, waar iedereen in het dorpshuis een lekker patatje met een kroket of frikadel kon eten. Echt een vakantiemorgen! SJOELEN VOOR DE JEUGD Nadat de kinderen weer wat waren bijgekomen van het renen en springen in de Apekooi was er tijd om te sjoelen. Een paar kleine kinderen gingen weg, maar er kwamen andere kinderen bij zodat er 15 kinderen aan het sjoelen gingen! Na een spannende strijd was de stand als volgt:

Oproep nieuwe bestuursleden

We zijn voor volgend jaar dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden in verschillende functies! Het bestuur dunt namelijk sterk uit straks in februari! Help mee om alle leuke activiteiten gaande te houden, de stem van Westerwijtwerd te laten horen bij gemeente en organisaties en de gezelligheid van het dorpshuis hoog te houden! Meld je aan bij een van de bestuursleden.

Van het Bestuur...... (November 2010)

Het najaar is traditioneel een periode met veel activiteiten voor kinderen. Na jarenlang met de kinderen naar Monkey-Donky geweest te zijn, moesten we een alternatief zoeken. Het werd voor dit jaar de Apekooi. Het was een groot succes. Maar omdat de prijzen hier nogal hoog zijn, gaan we volgend jaar op zoek naar een andere locatie. Als er binnen de vereniging ideeën zijn, laat maar weten. Ook het sjoelen ’s middags was een leuke toevoeging voor een geslaagde woensdag in de herfstvakantie. Als ik dit schrijf is het St. Maarten en hebben de kinderen de dag ervóór al door het dorp gelopen. Gelukkig maar want het weer was toen nog beter. Op 27 november zal Sinterklaas weer naar Westerwijtwerd komen. Het is bijzonder dat de Sint het na al die jaren nog steeds leuk vindt om zelf naar ons kleine dorpje te komen. We hopen dat er veel kinderen zullen zijn om de Sint te ontmoeten. Er zijn nog leden die hun contributie voor 2010 nog niet betaald hebben.

27 november OPEN HUIS “Stichting Stem”

Aan alle inwoners van Middelstum en omstreken,

Op zaterdag 27 november houden we OPEN HUIS in de schuur bij Buist aan de Halteweg 2 te Westerwijtwerd.
Van 10.00 uur tot 14.00 uur zijn alle medewerkers, hun familie, vrienden, kennissen en vrienden van de winkel welkom. (Zeg het voort dus, we maken verder geen reclame)

We hebben veel in de aanbieding: kleinmeubelen, stoelen, tafels, salontafels, bureau's, bedden, kasten, kerstspullen, een selectie van spullen uit de winkel etc.

Met vriendelijke groeten namens het bestuur van “Stichting Stem”
Coby Westerhof

Film dorpsfeest 2010

Er is een film gemaakt, door de Wim en Tineke Gombert, van het dorpsfeest. Je  kunt de film bekijken in de video galerij.

27 november Sinterklaas

Het is weer zover! Sinterklaas komt naar Nederland! Natuurlijk komt hij ook naar Westerwijtwerd om alle kinderen weer te zien en misschien neemt hij ook wel een mooi cadeautje mee…..! Via de afspraak-piet hebben we vernomen dat hij dit jaar op zaterdag 27 november ons komt bezoeken. Om 13.30 zijn de kinderen tot 9 jaar welkom in het dorpshuis om de komst van de Sint goed voor te bereiden, waarna om 14.00 Sinterklaas zal aankomen. Graag ontvangt de Sint per kind een aantal tips voor een cadeau, zodat het kind ook iets krijgt wat hij/zij echt leuk vindt. Graag wil de Sint de kinderen persoonlijk toespreken, daarvoor heeft hij natuurlijk wat informatie nodig. Wilt u dit doormailen of geven bij Marjolein Heijne (dorpsweg 28, tel. 552655; secretaris@westerwijterd.info).

December kerstworkshop

Op donderdag 16 december organiseren wij in het Dorpshuis van Westerwijtwerd een kerstworkshop bloemschikken. We gaan een eigentijds tafelstuk maken. U kunt zich inschrijven voor de middag, aanvang 14.00 uur of voor ‘savonds, aanvang 19.15 uur. De kosten van deze workshop bedragen € 25,-, dit is inclusief alle materialen en een kopje koffie of thee. U kunt zich aanmelden bij Magda Mooijman, tel. 551006. Graag tot ziens! Jacqueline en Magda

25 November verkeersquiz

Op donderdag 25 november organiseert 3VO weer een verkeersquiz waarin verschillende dorpen tegen elkaar spelen! Wie vertegenwoordigen Westerwijtwerd? Geef je op bij Marjolein Heijne, tel. 552655

10 November lampion lopen

Ja,10 november is het weer zover! Dan gaan we met alle kinderen die mee willen, samen met een mooie lampion het dorp rond. We bezoeken een aantal huizen en natuurlijk eindigen we in het dorpshuis met warme chocomelk en glühwein! Alvast een beetje oefenen voor de dag erna: 11 november! We starten om 18.30 uur bij het dorpshuis. Het zou leuk zijn als iedereen mooie lichtjes en bijvoorbeeld vuurkorven langs de weg zet!